torsdag 8 juli 2021

Storsjötrollingen 2021 Första tävlingsdagen

På plats i jämtländska Hallen, för att göra upp om pallplatserna i Storsjötrollingen. 

Regn och rusk låg över oss i tisdags när vi sjösatte båten och lade till i hamnen. Ett väder som också var efterlängtat sen den ordentliga värmebölja som gjort fisket svårt.

Likt ÖLM har även denna tävling belagts med restriktioner gentemot hur det brukar vara tidigare år. Ett stort partytält med scen och servering saknas för andra året i följd och platsen där utgör numera en parkering. 

Under onsdagen firades Jens Enkvist i BTK trollingteam uppe i Ol Jons på hans 50-årsdag. Ett stort antal team och fiskare var på plats och grattade.

Torsdagen kom och startskott ekade till slut, 56 av 57 båtar kom till start och äntligen var vi igång. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=184ad4n5UERzXp-DwlZ6Jt69l3UxIANg-

Vi styrde ut till för oss bekanta vatten och lade ut våra grejor. Vi han trolla en bra stund innan något till slut hände. Ett spö på ena planerboarden löste ut men lika snabbt var fisken borta. 

Nästa fisk skulle dock vara godkänd, en Kanadaröding på 55 cm och vi var äntligen på pappret. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=11PpjlRxJW1nQyTMrcDq9e9PsK8oGuFAM

Efter ett par mindre öringar var det dags igen för en godkänd fisk, återigen en Kanadaröding, denna mätte 58 cm och var något större. 

Ett antal mindre öringar följde på tills det var dags för en tredje godkänd, en öring på 52 cm. 

Rapporter kommer om flera team som fiskar bra och när dagen summeras visar det sig att fem team fyller kvoterna för dagen och ytterligare team med fem respektive fyra fiskar. Vi väger in tre fiskar och med en sammanlagd poäng på 112,2 ligger vi på 15:e plats. 

I topp efter dag 1 är Cadputer med full balja och 270,8 p, följt av BTK Trollingteam på andra plats med 241,6 p. Trea efter första dagen är Team Alva från Tyskland, med 239,8 p också dom med sex fiskar. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1HUXv9-w-ZTQzOkQeletaHDqAk7dDDWSF

Imorgon är en ny dag och vi hoppas på lite mer vind. 

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg