söndag 7 juli 2019

Storsjötrollingen dag 3 (Swedish trolling masters #2)

Så var Storsjötrollingen avgjord för detta året. Tyvärr blev det inte en repris av förra årets resultat, inte ens i närheten faktiskt. Den sista dagen var dock av betydligt trevligare karaktär än fredagens tokblåst.

En dag på sjön utan vita gäss på vattnet

Fisket denna dag började dock bra, på utlägg tog första fisken, men endast 44 cm lång fick den snabbt gå tillbaka och vi fortsatte trolla på den lugna och behagliga Storsjön. Något senare klev det på ytterligare fiskar, men ingen av dessa nådde det godkända tävlingsmåttet på 50 cm. 

Tre av fiskarna vi fick under den sista dagen mätte till retsamma 49 cm, något som bara var att acceptera, bita ihop och återutsätta de vackra öringarna och hoppas de växer till sig till nästa gång vi möts. 

Richard med en av de 49 cm öringarna på kroken

Det blev ingen godkänd för oss utan ytterligare en bom-dag lades till handlingarna. Nu var funderingarna kring hur pallplatserna skulle fördelas det som återstod. Team Magnusson som ledde efter två dagars fiske gick bom sista dagen, hur långt skulle det räcka?

Andra placerade Galten, fick tre godkända sista dagen varav två lite finare, samt att Team Solid, ett lag med tre unga grabbar från Mariestad, gjorde en kanon dag och fiskade fullt och förutom att man blev dagens bästa team klev man upp på pallen. 

Pallen 2019: Från vänster; 1:a Team Galten, 2:a Team Solid 3:a Team Magnusson
Foto: Ogge Oginder

Tävlingens största fisk en öring på 5,581 kg Team Alva Tyskland.
Foto: Ogge Oginder

För vår del slutade tävlingen i moll och en 40:e plats av de 63 team som deltog. I SM-serien slutade vi på 7:e plats och fick 21 placeringspoäng till de fortsatta tävlingarna nere på Vänern och Vättern. Ettapp-segern i STM #2 gick till Team F.I.S från Melleruds trollingklubb, strax före Akkavare som på nytt gör en stabil insats i trollingcirkusen. 


Som vanligt blev denna tävling ett toppen arrangemang och vi ser framemot att återkomma och kämpa om de ädlare valörerna. Från Team F4F säger vi grattis till teamen på pallen och lyfter på hatten för STM-deltävlingsvinnarna. Vi passar även på att tacka arrangörerna och de medtävlande teamen som alla bidrar till att göra detta till vad det är. 

På återseende! 

/Team F4F - Richard


2 kommentarer:

  1. Finemang, er blogg är alltid lika behaglig att läsa!

    SvaraRadera
  2. Tack för det! Väldigt kul att höra att det uppskattas.
    Vänligen, Team F4F

    SvaraRadera

Populära inlägg