fredag 9 juli 2021

Storsjötrollingen 2021 Andra tävlingsdagen

Denna fredagsmorgon ligger Storsjön kav lugn när vi kliver upp. Att det ska vara så lugnt i år är inget som vi föredrar. Vi tror oss fiska bättre när det är lite mer vind. 

I vanlig ordning en lugn och fin start. Vi åker ut på flaket och tacklar ut. På utlägg är det en fisk som är och tar en planerboard-spöet, den går loss direkt.

Vi fiskar vidare och nästa napp kommer vid 09-tiden då det återigen tar en fisk på planerboarden. Detta är en mindre öring som krokas loss direkt i vattnet.

Nästa hugg är på djupriggen. En vild öring som ger oss hopp om första godkända för dagen. Till slut ligger den i vivtekhåven och mäts till försmädliga 49 cm. Under tiden som vi håller på att sätta i prylarna i vattnet igen hugger det på planerboarden men den lossnar direkt.

Den fisk som därnäst fick besöka båten mättes till klena 38 cm och lika fort for den ner mot djupet.

Så kom vinden och lunchen, perfekt tänkte vi. Men så dött det blev. Det dröjde en stund in på eftermiddagen tills vi började ha aktivitet på grejorna igen. 

En glädjes skjuts fick humöret då det högg en öring som mättes till 52 cm. Äntligen hade vi en godkänd och det började bli mer aktivitet på fiskarna.

Vi hamnar rätt nära ett annat team och tvingas därför dra ner på farten och det medför ett dubbelhugg. Först på planerboarden och strax efter på ena riggen. Planerboard-fisken drar ihop ett antal linor till en tjorv. I vilket fall lyckas vi landa den öringen som mäter 59 cm. Det andra spöet hinner dock bara drillas ett litet tag innan den går loss. Sånt är fisket men visst är det surt, utan att ha sett fisken helt så kändes den rätt ordentlig och även om man inte kan vara helt säker hade vi gärna haft in den i båten.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Ojqrl9ORS36VMzur_G8tn7FolOQbeoH1

Tyvärr blir det ingen mer för oss denna dag. Våra två fiskar gav 73,8 p vilket räcker till 19:e plats efter två dagars fiske. Dagens bästa tema blev Reprikets Trolling som avancerade till en fjärde plats. Leder efter två dagar gör Z-Trolling före Team Alva och Char Trolling/Bergsviken.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1rHq0mHAhaK8t11VsKkBMsHViLsiK3rtg

Imorgon avgörs tävlingen och då hoppas vi kunna klättra något! 

/Richard -Team F4F


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg