lördag 3 juli 2021

Öppna Lapplandsmästerskapet 2021 tredje tävlingsdagen

Sista dagen på årets upplaga av ÖLM. En dag där Trolle går ut som ledare och det troligen slås värmerekord 2021 i Arjeplog.

Tävlingen var inför dagen fortsatt öppen och det är många som teoretiskt kan stå som segrare när dagen summeras. Från vår sida togs siktet upp mot de översta delarna av Hornavan. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1XxotwL53XiXSJdBmb6eyicD8aL11P9KJ

Vi kommer upp mot Jäckvik och ser en del betesfisk på ekolodet. Det bådar gott tänker vi då vi inte sett mycket av det tidigare dagar. 

Men huggen uteblir, temperaturen på akterdäck ökar. Det testas varianter av uppsättning och beten men det är ingenting som hjälper. Vid 13-tiden ökar vinden något och vi trollar oss ner längs sjön. 

När det börjar vara dags att plocka ihop och åka in så hugger det en fisk på ena spöparavanen. Efter en stunds drillande går linan av och spöparavanen flyter upp. Turligt med detta väder så ser man var pravanen ligger och flyter, vi loopar och håvar den. 

När nästa spö tas in så sitter där en röding på ca 40 cm. Suck. Att linan gick av sammanfattar denna tävling rätt bra för vår del. Det gick verkligen inte som vi hade önskat.

Fisket var verkligen trögt men det som lyckades få fisk gjorde det väldigt bra. De team som vägde in fisk alla dagar gjorde en enastående tävling och är väl värda sina fina placeringar.

Vinnare av årets upplaga av ÖLM blev Trolle, som lyckades väga in en fisk sista dagen. Likaså gjorde Bergsviken, som blev tvåa. Tredjeplatsen kneps av NFC med Allan Englund som skipper som vägde in dagens största fisk, en öring på  4,31kg. Tävlingens största fisk tog Ogge som under första tävlingsdagen landade en öring på 4,518 kg. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1uQzFD0GiXfM7k8eEi0lr6eecQVEIlXh-
Pallen 2021

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1igRZ3JlyEe9jRfdjKmDb8Gv0YrQfgLnj
Största fisk 2021

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1VqSRBm5eSw9chr1MVVGWPt6s204tQtBf
Resultat 2021

Vi från team F4F gratulerar pristagarna. Vi vill även rikta ett stort stort jättetack till arrangörerna som gjort tävlingen möjlig.

Riktigt bra jobbat trots svära förutsättningar. Nästa vecka styr vi kosan mot Jämtland och Storsjötrollingen, väl mött!

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg