söndag 3 juli 2022

Öppna lapplandsmästerskapen i trolling 2022 tredje tävlingsdagen

 Tävlingen är slut och vi har ett resultat och sett till poängställningen var det aldrig spännande.

Pallen anno 2022 Vinnarna North Western till höger, 2:a plats Tybert/Malmis i mitten och 3:a Storsloken till vänster
Foto Ogge Oginder

North Western höll alltså för trycket och lyckades håll undan denna sista tävlingsdag och det med råge. Med tre godkända fiskar som sammanlagt vägde 8,77 kg var det aldrig något snack vilka som skulle ta hem årets upplaga av ÖLM. Fantastiskt roligt då Robert och Eje hade förstärkt teamet med varsin son under fredagen och lördagen. 

En bild från sista dagens start

Tredje dagen uppfyllde en av de två önskningar som undertecknad hade, mer vind. Detta till trots var det en sävlig och händelsefattig dag ombord på vår AMT 215 ph. Vinden till trots uteblev de "väntade" huggen nästan helt. Vi fick endast en fisk under lördagen och detta var visserligen en röding på 48 cm och därigenom godkänd. Den var rund och i fin kondition och blir en utmärkt söndagsmiddag varför den lika gärna fick bidra med några poäng i resultatlistan, rödingen från Hornavan är en fantastiskt fin matfisk.

Vinden var dock mer gynnsam för andra och det kom att vägas in en del fisk under den avslutande tävlingsdagen. Nedan redovisas den totala resultatlistan.

Vi lyckas väga in två fiskar totalt varav en öring första dagen som mätte 50 cm samt en röding på 48 cm sista dagen. Vi lyckas endast med att få sex (6) fiskar i båten under tre hela dagar vilket vi tyvärr får klassa som ett misslyckande. Tyvärr är fisket sådant ibland och vi bryter ihop och kommer igen. Nu närmast vid Storsjötrolling i Hallen, då vore det väl ändå katten om vi inte skulle lyckas få mer fisk än under ÖLM. 

Bästa team sista dagen blev vinnarna från år 2020 Storsloken som med fem fiskar inte bara klättrade upp till tredje plats med 186,08 p, de lyckades även att väga in tävlingens tyngsta röding och förärades med 5000 SEK för detta, dubbelgrattis! 

Andra platsen kneps av Tybert/Malmis som lyckades väl med rödingfisket och vägde in fem av den arten samt en öring, detta innebar sex (6) godkända fiskar och en poängsumma på 217,8 p.

Vinnarna, storfiskande North Western, tog en övertygande seger med 322,96 p. Sju fiskar och en sammanlagd vikt på 18,296 kg ger en imponerande snittvikt på 2,613 kg. Å det blev ett ordentligt pengaregn över vinnarna, de hade ju den största fisken under första tävlingsdagen som även blev tävlingens största öring, dessutom hade de sista tävlingsdagens största fisk. Detta tillsammans med 1:a prissumman ger hela 27 000 SEK! Wow och stort grattis och faktiskt mycket välförtjänt då dessa herrar inte sällan kommer till invägningarna med ofta flera och tunga fiskar. Team F4F lyfter på hatten och gratulerar stort till en fantastisk bedrift! Grattis säger vi även till övriga pallen och de andra teamen som lyckades betydligt bättre än vad vi gjorde under årets ÖLM. 

Ytterligare ett stort tack ska riktas till arrangörerna med tävlingsledningen i spetsen, de som jobbar hårt och oförtrutet. Vi upplever detta som en otroligt uppstyrd och välplanerad tävling, vilket gör det enkelt för oss deltagare att följa regler och kunna fokusera på att umgås och ha trevligt. 

Avslutningsvis flyttar vi fram vårt fokus mot Hallen och Storsjötrollingen där vi naturligtvis hoppas på ett gott fiske och en lika trevlig tävling som det brukar vara där nere. 

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg