lördag 10 juli 2021

Storsjötrollingen 2021 Tredje tävlingsdagen

Ett svalare väder denna finaldag och så välkommet. Idag skulle tävlingen avgöras, många har fiskat bra och är med och gör upp om pallplatserna. 

Starten gick som vanligt lugnt tillväga, vi tuffade ut på flaket och började lägga ut. Efter att ha trollat runt en stund börjar vi se på panoptixen hur en del fisk är och kikar på grejerna. Tillslut klipper en fisk ena djupriggen och första drillningen för dagen är igång. Väl i båten kan vi konstatera en första 46:a för dagen. 

Nästa fisk tar på ena planerboarden, ett mycket försiktigt hugg som sedan går loss och Peter kan ta in en öring på 58 cm, första godkända för dagen. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1mFbxmVIhNP-7MfMs5lrlV8VZfpQCFlVR

Strax efteråt tar ytterligare en öring på planerboarden, en mindre öring som bjuder oss farväl med ett hopp dryga metern upp i luften.

Vi tuffar vidare till tonerna från Melodikrysset. Ett försiktigt hugg, en fisk som beter sig lite märkligt, men in kommer den. En gnällare, väldigt väldigt mycket 50 cm. 

Nästa hugg är ordentligt, det dunkar till på och spöet löser ut. Fisken kommer sakta mot båten, men ser inte ut att vara särskilt stor, faktum är att sen inte ens var godkänd, 48 cm och vild. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=19VuKeonZssc20Gur_N6orIYwDlcFFzE-

Regnet faller ner och vi börjar känna viss avsaknad av action. Vi ser en fisk komma in på panoptixen och så löser ett spö på djupriggen, en finare bit. Den tar lite lina innan den börjar vevas in mot båten. Vi får se stjärtspolen och tänker den är klart godkänd. Efter visst stök och kortare rusningar kan vi till sist håva det vi hoppas är vår tredje godkända för dagen. Öringen mäter 62 cm och är i god och rund form. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1IOsMMW-GWoAFwmdFLs3vnE-1YEQCF01U

När vi sedan sitter och guppar i regnet skriker det i en rulle på taket, ett hugg på ena planerboard, fisken verkar fin. Det som bekymrar oss är att den drar väldigt långt åt babord till. Vi lyckas undvika trassel och när fisken närmar sig båten ser vi att den är hakad. En 46:a som gjorde oss dyngsura helt i onödan! Haha, men sånt är fisket. 

Till invägningen kommer ett antal team med full balja, många har fiskat bra och vi tror oss inte göra så stor förändring i listan. Våra kamrater från ABOT fiskar bra och Team Akkavare utmärktes sig extra och väger fem fiskar. 

Segrar i Storsjötrollingen 2021 gör Team Alva från Tyskland, före Darius på andra plats och Char trolling/Bergsviken med Lennart Pettersson och Ulf Tengman på tredje plats, vilket var extra roligt. Ulf visar återigen att han är att räkna med så fort det drar ihop sig till tävling. Riktigt bra jobbat Uffe! 

Vi väger in tre fiskar och landar till sist på en 15:e plats med 302,2 p. Ett resultat vi är rätt tillfreds med, även om vi förstås hade hoppats på bättre utdelning. Vi väger trots allt in fisk alla dagar. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=14jh-aWJECvXIUrFRvJ2PSHIrh3TclorL

Vi från F4F gratulerar pristagarna och tackar vänner, fiskekollegor, arrangörer och framförallt de vi bott tillsammans med i Ol-Jonsbyn för en trevlig tillställning. Vi hoppas på nya tag nästa år, med fullt drag i tältet. 

/Tema F4F - Richard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg