torsdag 21 maj 2020

Guidad tur i Vänern med Ove Johansson och Charterfiske

       Så var den äntligen avklarad, vår fiskepremiär på Sveriges största sjö; Vänern. En helt okej premiär anser vi med facit i hand. Fisket bestod av en guidning på Vänern med Ove Johansson och Charterfiske för Richard, Peter och gasten Ville. Det skulle visa sig fruktbart. 
Gasten Ville slår till med en fin vild lax som snabbt fick gå tillbaka efter fotografering

Heltidsguide Ove Johansson är en av landets mest meriterade fiskeguider och kan bland annat titulera sig både europeisk- samt svensk mästare i trolling. Det är framförallt Vänern och Vättern som Ove guidar på men kan även köra Viken och Skager under sommaren.  

Vänern visade en av sina bättre sidor rent vädermässigt

Vi gick ut från Hällekis med Oves Stabicraft 2400, och inledde med att leta efter betesfisk för att få en indikering på var det kan vara lämpligt att börja dagens fiske. Efter att ha kollat av ett par ställen fann vi tillräckliga mängder för att påbörja fisket.  

Frågvis som ett barn ville Richard stilla sina fundering

Ove är en mycket trevlig och talför person som gärna svara på frågor och delar med sig av tips och trix. Vi fiskar på en dryg timme innan första fisken går på. På ena pulkan kliver en mindre vildlax på som Richard får äran att ta in. Medan Richard håller på att ta in den lilla laxen för att kunna kroka lös den hugger det återigen på ett ytspö. Denna fisk presenterar sig direkt som lite större och tar genast lina i en första rusning. "Låt den gå" kommenderar Ove efter att Ville fattat spöet. Väl vid båten konstateras denna fisk också vara en vild lax varför hanteringen från håvning till återutsättning måste ske snabbt och med försiktighet. 

Shimanos tekota-rullar lämpar sig ypperligt för trolling

Ett fint exemplar av Vänerlax

Totalt blev det två laxar för oss denna dagen, då fisket gick trögt från lunch framåt eftermiddagen. Ett antal tuggade löjor kunde vi träffa på när vi kontrollerade prylarna och/eller gjorde justeringar i riggningarna. 

Att boka en guidning med Charterfiske kan vi verkligen rekommendera, inga konstigheter, en trevlig och kunnig guide. Besök Charterfiskes hemsida och boka din egna tur här.

Nu drar säsongen äntligen igång! 

/Richard - Team F4F 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg