söndag 4 augusti 2019

Storavantrollingen

För andra året i rad körs det trollingtävling på Storavan i Arvidsjaurs kommun. Tävlingen genomförs som en deltävling i Arjeplogs båt och trollingklubbs klubbmästerskap, med stöd av Gullöns byaförening. Efter fjolårets succé på ett fiskemässigt sätt med 43 godkända öringar och en snittvikt på 2,507 kg och ett något svalare väder fanns förhoppningarna hos många team: att det skulle lossna för säsongen. Det gjorde också, fast egentligen bara för en...

I årets upplaga av Storavantrollingen så kom 34 båtar till start vilket var en ökning från förra året, vädret var stabilt och många team hade sovit en god natts sömn i kajutorna i Gullöns småbåtshamn.  En hamn som är otrolig fin och där man kan sitta och umgås med en sagolik utsikt.

Tävlingen då, ja det visade sig att det fortsatt var något trögfiskat, under dagen kom ytterst få och sporadiska rapporter om fångster. Men en som fick det att lossna var förre dominanten Thomas Lestander i team Silverminken. Han var ensam om att fiska fullt denna dag och hade dessutom tävlingens största fisk. Han utklassade allt motstånd. En balja med tre öringar fördelat på 2,31 + 3,78 + 4,12 kg landade han på totalt 162,1 p och tvåan Fjällbo på 97,3 p och trean BTK 91,8 p.

Segraren Silverminken, bredvid trean BTK och tvåan Fjällbo
Foto Håkan Sundström

Team F4F lyfter på hatten och gratulerar medaljörerna till fina prestationer. 

För vår egen del var det lag 2 som lyckades bäst, då man krokade en godkänd fisk och knep en tolfte plats.
 Robert med en öring på 1,83 kg

Förutom grov öring håller Storavan även grov fisk inom andra arter exempelvis abborre, som Amanda passade på att putsa sitt PB med, det nya skrivs till 1,10 kg. 

Amanda med nytt PB på abborre 1,10 kg. 

Totalt vägdes 21 godkända fiskar in fördelat på 15 team och detta med en snittvikt på hör och häpna 2,635 kg


/Richard - Team F4FInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg