lördag 23 maj 2020

Fortsatt fiske på Vättern och Vänern

      I samband med resan ner inför guidningen föregående dag, så krokade Peter på AMT:n och hon fick följa med. Därför kunde vi på fredagen göra vår säsongspremiär i vår egna båt. Vi körde på Vättern under fredagen och avrundade helgen med en tur ut på Vänern under lördagen. Fantastiskt väder och skapliga fiskar. 

Richard med en röding från Vättern

Vättern ligger helt spegelblank då vi sjösätter i Hjo. En ny sjö, Sveriges näst största och förväntningarna är i likhet med alla lovord som sjungits om denna sjö. Med några tips från Ove så gick vi ut ur Hjo:s hamn och la ut prylarna. Inte allt för länge efter att sista spöet kommit ut hugger första rödingen på djupriggen, Ville får ta den och landar sitt livs första röding på 49 cm, som får gå tillbaka i Vätterns klara vatten.

Vi fortsätter trolla i ett sagolikt väder. 

Peter med en öring på 57 cm

Det hugger med jämna mellanrum och vi landar även öringar. Där den största av de tre mäter 57 cm, som fick gå tillbaka för att växa till sig ytterligare. Vi fiskar med löja och med en BTK-spinnare bakom flasher på djupaste riggspöet. Löjan levererar men vi tar ett antal rödingar på Jens Enkvist:s egentillverkade spinnare. 

Ville förbättrar sitt pb på röding 

Peter med en fin vätternröding på ca 2 kg tagen på en BTK-spinnare

Dagen på Vättern sammanfattas med idel positiva attribut, fantastiskt att ha fiskeplatser så nära sjösättningen. Vi landar totalt nio fiskar fördelat på sex rödingar och tre öringar. Vi tar med oss positiva vibbar till lördagens fiske på Vänern.

Lördag - Vänern - Hällekis

Med en kanonfin dag igår hoppades vi på en upprepning dagen till ära. Båtrekordet på lax är trots en tur på Vättern öppet och alla tre i båten är spekulanter på att få veva in det och bli innehavare. Trots fina förutsättningar är fisket trögt, Vi har två på slag som släpper och ett avbitet tackel som skriker gädda. Till sist lyckas vi få blankt till båten, men en liten vild lax på långt under minimåttet krokas lös med en gång. Sedan fortsätter det tröga fisket.

Vid en titt i kustväder-appen upptäcks en klass 1 varning för åska väster om Vänern. En blick västvart och visst ser det mörkt ut. Det dröjer inte länge innan vi inser att det snabbt kommer närmare och till slut hörs även mullret. Vi packar ihop snabbt som ögat och bränner in.

De mörka molnen säger; åk in!

Helgens fiske avslutas härmed. Men, så trevligt det varit och rätt skapliga fiskar har vi trots allt lyckats landa. Det är inte sista gången vi fiskar på V-sjöarna. Det kommer förhoppningsvis komma fler inlägg från fisket nere i Västergötland då Richard är verksam i de regionerna å arbetets vägnar. 

Väl mött! 

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg