söndag 4 augusti 2019

Tjeggelvasträffen 2019 - En varm historia

I den otroliga sommarvärmen var båda teamen representerade då Tjeggelvasträffen gick av stapeln i den sagolika trollingarenan som utgörs av miljö runt sjön Tjeggelvas.

Ett trögt fiske har överlag hängt i under sommaren, och farhågorna var stora att det skulle fortsätta även denna tävling, med anledning av den stekande hettan.

En vattentemperatur på +21°C vittnade om att det var otroligt varmt. Kvällen innan tävlingen spenderades med trevligt surr vid bryggan i Örnvik.

En av Sveriges vackraste trollingsjöar

Det skulle visa sig svårfiskat, endast nio båtar lyckades lura antingen en öring över 45cm eller en röding över 40 cm. Där det för team Tafs gick bäst, med tre godkända fiskar knep man segern, före tvåan BTK Trollingteam med dagens största fisk, en öring på 2,360 kg och trean Team Mattaure med en öring på 1,380 kg.

För teamets egen del lyckades lag 1 bäst då man var så lura en röding på 45 cm och 0,930 kg. Detta räckte till en sjätte plats.

Maja med en vacker röding från Tjeggelvas

I lag 2´s båt var det en öring som inte höll tävlingsmåttet samt tre bomhugg det enda som hände under dagen. Förutom det var det premiär för hunden Boss i båten och där stor trivdes han och tog det hur lugnt som helst. 

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg