måndag 22 juli 2019

Racksund Fiskefestival 2019

Till vänster lag 2 med en seger i abborrklassen och 
till höger lag 1 med en tredje plats i öringklassen

Racksunds fiskefestival anno 2019 är avslutad och efter en relativt trögfiskad vecka (ons-lör) lyckades vi ändå bärga två pokaler. Lag 2 med Janne som skipper knep segern i abborrklassen med en fet borre på 1,28 kg utspritt på 47 cm, medan lag 1 med Richard som skipper på sista dagen räddade en annars urusel vecka med en öring på 4,30 kg som räckte till en bronspeng, 30 gram efter tvåan och nästan fyra hekto efter segraren. 

Under andra deltävlingen i Arjeplogs båt och trollingklubbs klubbmästerskap var fisket trögt med endast fyra godkända fiskar invägda och det kändes som det höll i sig under efterföljande vecka i Racksund. 

Första dagen inleddes med godkända fiskar i båda båtarna, lag 2 fick ett par godkända fiskar med en topp på 3,10 kg.

Björne med en av de godkända från första dagen hos lag 2 

Dennis med största fisken hos lag 2 under första dagen 3,10 kg


Hos lag 1 hade man inte lyckats lika bra, men den första dagen lyckades i vart fall en godkänd fisk vägas in och det var en av juniorerna som bärgade den. Utöver det hade man haft en lite större öring som släppte bakom båten då linan till tacklet gick av. 

C med en öring på 1,52 kg tagen på Aisjaur

Andra tävlingsdagen gav oss ingenting utav värde förutom den bifångst lag 2 stod för som skulle räcka hela vägen till seger i abborrklassen. 

 1,28 kg fördelat på 47 cm vägde segerabborren i årets fiskefestival


Tredje dagen gav ytterst lite men lag 2 lyckades bärgade en öring på 1,97 kg och det var dennis som stod för jobbet när den drillades in och kunde syna durken på Örnvik 580 PH'n.

1,97 kg vägde denna öring från Uddjaur

Inför sista dagens fiske var ingen röding invägd, varför lag 1 plockade upp sin AMT 215 PH och trailade över till Akkelisjaur i hopp om att lyckas lura en röding och därigenom kunna ta en klasseger. Det blev inte så, men som ett plåster på såren högg en öring på ytspöet tacklat med en anchvoy skalle i färgen Army truck blyad med 10 g. Tyvärr räckte den inte hela vägen till en klasseger, men väl en tredje plats endast 30 gram från andra platsen.

Richard med en vacker öring från Akkelisjaur på 4,30 kg

I den roliga och intressant öringcupen, som innebar att man räknade sin största öring från respektive tävlingsdag till en totalvikt, var det otroligt spännande i toppen. Fjolårstvåan North Western ledde efter tre dagar med 9,26 kg. Tyvärr fiskade dessa duktiga killar tomt den sista dagen och det lag som varit stabila under en längre period och som bland annat tog en andra plats i STM deltävling två i Storsjön, seger i AM del 2 och som var det enda team som vägde in fisk alla dagar Team Akkavare med Tobbe Möller som skipper knep segern med ett kilos marginal mot North Western efter att sista dagen hängt in en öring på 3,53 kg. För oss i Team F4F blev det en 8:e plats för lag 1 respektive 9:e plats för lag 2 i cupen där vinnande lag Team Akkavare erhöll 7500:- i presentkort på Granns järn i Arjeplog. 

Slutresultat öringcupen 2019

Team F4F tackar för arrangörer och medtävlande för denna tävling. Nu laddar vi om för nästa tävling som går av stapeln på lördag den 29/7 i det sagolikt vackra trollinglandskapet norr om polcirkeln i sjön Tjeggelvas. Vi ses där! 

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg