fredag 28 juni 2019

Öppna lapplandsmästerskapet dag 2

Andra dagen på årets upplaga av Öppna lapplandsmästerskapet i trolling och lag 2 gick ut med ledarflaggan vajande i masten. Vindarna idag var av mer ren västlig riktning och några m/s mindre.

Starten gick och många båtar satte iväg uppöver längs Hornavan. Lag 2 stannade kvar på "träsket" planenligt som gårdagen och huggen kom snabbt, tre hugg på utsläpp och av dessa var en godkänd och två lyckades slita sig. En bra dag tänkte skippern Janne, men det var det enda som skulle hända för de ledande lag 2.

 Robert med dagens enda öring för lag 2

I lag 1 styrde man kosan upp ovanför Svartberget, men där återfanns kallt vatten, med betoning på kallt. Endast 3,42 grader visade givaren och vi beslöt oss för att söka varmare vatten. Vi trollade oss ner längs sjön och hittade vatten som höll ca 5 grader och då började det hugga. Fyra bomhugg/tappade fiskar innan dagens första godkända klev på. Strax efteråt högg ytterligare två-tre fiskar och av dessa landades ytterligare en godkänd.

Därefter tog det ett omslag på rutten innan det klev på ytterligare en godkänd och denna var rätt ordentlig.

Peter med största öringen för lag 1 under andra dagen på drygt 4,6 kg

Vi fortsatte trolla och fiskarna högg lite då och då, några små rödingar samt några små öringar. Men  vi skulle även lyckas landa ytterligare två godkända fiskar. Med totalt fem godkända fiskar, kändes det att vi gjort en bra dag, men det skulle visa sig att det var andra som fiskat riktigt bra, helt sjukt bra faktiskt. 


Crille Carlman med dagens största öring på ca 7,9 kg

Men dagens bästa team och möjligen ÖLMs hittills bästa balja stod S-1 Finland för, sex fiskar med en total vikt på 21,152 kg och en total poäng på 331,52 p. Otroligt mäktigt fiskat, ett snitt på drygt 3,5 kg på sex fiskar, i Hornavan! Hatten av. 

Dessa finnar tog förstås över ledningen och det blev en del förändringar i listan; 

Topp tre efter två dagar:
1. S-1 Finland           367,76 p
2. Team Mr Big        315,56 p
3. Ogopogo              295,16 p           

Lag 1 avancerade från tionde plats till en fjärde plats med 274,14 p, medan lag 2 tappade till en åttonde plats och 170,66 p. 


Resultatlistorna efter två dagars fiske

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg