lördag 29 juni 2019

Pallplats för lag 1, Öppna Lapplandsmästerskapet dag 3
Mer blå himmel, men en ökad vindstyrka utgjorde omgivningen till den tredje och sista dagen av årets ÖLM. Vi startade till ett vågigt Hornavan, men det skulle bli betydligt värre framåt dagen.

Lag 1 som under andra dagen av ÖLM 2019 avancerat från en tionde till en fjärde plats, var i allra högsta grad med i kampen om pallplatserna. Friska vindar och stora vågor mötte fiskarna som satte iväg upp efter Hornavan, nu skulle det avgöras. I lag 1 åkte vi upp mot där vi haft ett gott fiske under gårdagen, men de starka vindarna tvingade oss att revidera planen något.

Vi startade fisket i höjd med Hanno fast på södra sidan, och gick med vinden öster ut ner efter sjön. Efter en och en halv timmes trollande så högg första fisken på djupriggen, en röding på 47 cm, mycket bra en godkänd. Vi fortsatte nedåt och efter kanske 30 minuter så högg det återigen på djupriggen och dagens andra fisk kunde håvas. Inte många minuter efter det, högg det på en spöparavan och en tredje godkänd fisk drillades in och landades, klockan var inte ens 1100.

Richard med den största öringen för dagen, strax under 3 kg.

Tyvärr blev det inte fler godkända fiskar för lag 1, som fick ytterligare fiskar, men dessa höll inte måttet och fick omedelbart återutsättas. Nu var det ovisshet som gällde, hur har de andra teamen fiskat. Medvetna om att ifall alla team före oss hade nollat skulle samtliga passeras, gjorde det hela väldigt intressant. 

Så blev det också, nästan! Mr Big från Finland vägde in två ordentliga öringar och knep segern före oss i lag 1 och gårdagens ledare ramlade ner till en tredje plats. En andra plats på ÖLM, vi känner otrolig glädje över placeringen och samtidigt väldigt stolta över att vi presterat så pass bra trots den konstanta vind som rått under dessa tre tävlingsdagar. Lag 2 behöll sin åttonde plats från gårdagen, både båtarna alltså topp åtta av 60 båtar! 


 Glatt gäng efter teamets andraplats


 Pallen ÖLM 2019 1:a Mr Big , 2:a Team F4F lag 1 3:a S-1 Finland


Överlämning av fisk vid målgång

Efter denna lyckade tävling laddas batterierna på nytt för nästa tävling, nämligen Storsjötrollingen i Hallen, nästkommande torsdag-lördag. I år ingår denna tävling som en del i STM 2020 (Swedish trolling masters).

Vi i Team F4F vill tacka arrangörer och medtävlande för denna tävling som trots det blåsiga vädret blev en toppen-tävling återigen. 

Resultatlista från ÖLM 2019

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg