torsdag 27 juni 2019

Öppna lapplandsmästerskapet 2019 (ÖLM)

Första tävlingen för året, då båda båtarna missade första deltävlingen i arjeplogsmästerskapet som gick av stapeln 14-15 juni.

På ett vindpinat Hornavan startade den första tävlingsdagen av tre i årets upplaga av ÖLM. 60 team var anmälda till tävlingen och av dessa lyckades 20 team väga in fisk den första dagen. Det var dock något missvisande pga att tävlingen avbröts vid 12-tiden med anledning av för kraftiga vindar.

Båda våra båtar hade lyckats få upp godkända fiskar innan beslutet togs och efter första invägningen kunde lag 2 ta över ledarflaggan från dubbelt regerande mästarna Team Bergsviken.

 Amanda med ledarflaggan


Janne med en av de fyra invägda för lag 2 


Peter med enda godkända för dagen för lag 1 

Amanda och Robert med varsin godkänd öring.

Den korta dagen summerar vi med att det var ett bra och klokt beslut att bryta tävlingen, det handlar trots allt bara om fiske. Det fick ett team erfara som fick sin båt sänkt under dagens tävling, där en stor eloge ska riktas till de båtar som hjälpte till med undsättningen. 

Tävlingsmässigt ligger båda båtarna på topp tio, med lag 2 i ledningen efter första dagen och lag 1 på en tionde plats. Nu hoppas vi på bättre väder imorgon och med betydligt mindre blåst.

Topp tre efter första tävlingsdagen:

1. Team F4F Lag 2,      138,14 p
2. Team Uddlös            123,3 p
3. Team Malmis            116,18 p

Resultatlistan efter första dagens fiske

- Richard Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg