fredag 1 juli 2022

Öppna lapplandsmästerskapen i trolling 2022 andra tävlingsdagen

Detta skulle kunna bli ett långt inlägg med litterära förskönade beskrivningar av ett vackert, soligt och spegelblankt Hornavan men då detta faktiskt är en tävling och jag har en gnutta av tävlingsdjävulen i mig följer här en kort recension av en för vår del riktig skitdag. 

Varmt, kavlugnt och ett generellt sett trögt fiske. På förhand kanske halv goda chanser att framför allt avancera i resultatlistorna då resultaten inte sprungit i väg under första dagen. 

För att kunna lyckas med ovan beskrivna målsättning krävs en ganska liten men ändock avgörande detalj, att få fisk. I detta fall även att fisken minst ska tangera men helst med marginal överskrida minimimåttet som på denna tävling är 45 cm för öring, röding och eventuella hybrider. Det lyckades vi så att säga mindre bra med. 

Ett bomhugg och en öring på 43 cm var vad vår dag hade att erbjuda. Då är det nästan så att man börjar fundera på vad man faktiskt sysslar med. Så illa var det, vi hade inte mer action än så och det är inte roligt alls. 

Så vi lägger vårt fiske till handlingarna och kollar till resultatlistan som förändrades en del efter dagens fiske. 

North Western som förstärkt upp sitt team med lite söner var så bända in två godkända fiskar vilka gav 57,6 p och förde dem högst upp i listan med totalt 175,3 p.

På andra plats återfinns team Blåbär, som med en balja innehållande fyra godkända fiskar samlade ihop 122,78 p och har totalt nu 151,5 p.

Tredje platsen efter två dagar innehas alltjämt av Team 460XL med 149,8 p.

Dagens största fisk landades av Bergsviken med flerfaldige vinnaren Ulf Tengman som skipper, och den fisken tillsammans med två rödingar gav 124,95 poäng vilket gör Bergsviken till dagens bästa team. 

70 cm och 4185g
Foto: Bergsviken

Med en önskan om att så väl vind som fiske tiltar, ses vi imorgon för tredje och sista dagen! 


/Richard - Team F4FInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg