söndag 8 juli 2018

Storsjötrollingen 2018 - Dag 3

Äntligen pallen!

Ingen vind hördes när vi slog upp våra ögon, var det sant?! Inte riktigt, den hade bara ändrat riktning. Tredje tävlingsdagen stod för dörren och vi fick lov att kliva upp tidigare än vanligt i och med att tävlingstiden ändrats till förmån för svenska fotbollsherrarnas kvartsfinal.

Vindstyrkan var densamma och starten gick. Vi körde upp en bra bit på flaket för att gå med vinden då vi fått flest fiskar på det sättet. Med vår placering i bakhuvudet var hela besättningen något på spänn och hoppades på snabb utdelning då vi fiskat bra dagen innan. Efter 20 minuter så högg det på ena djupriggen och allt fokus låg akterut.


En öring på 51 cm håvas efter 20 minuters fiske


En mycket bra inledning på sista tävlingsdagen. Men det fanns andra team som hade fått godkända fiskar, vi behövde fiska bättre. Det blev en del fiskar men de var små, alldeles för små. Tiden gick och det började gnaga hos vissa i besättningen. Men så ett nytt hugg, drillning och det var en gnällare. En gnällare som inte var tillräcklig, den var 48 cm. Nej nej nej, det var inte bra, nu var det ont om tid, vi hade kanske 45-50 min kvar innan vi kände oss tvingade att gå in. Vi hade ju trots allt en godkänd.

Det var något uppgivet och sjögången gjorde sig påmind, vi åt lite mat, kallskuret på grund av vinden. Tiden gick. "Är det inte något där?" Säger Annika och Peter ropar fisk! Som en oljad blixt var undertecknad ute och greppade om spöet som precis löst ut från djupriggen. "Det finns hopp" säger jag medan jag drillar en fisk som stökar samtidigt som tävlingsnerven vibrerar i min kropp. Denna får inte lossna tänker jag.

Vilken lättnad, vivtek-håven gör sitt jobb och Peter lyfter in en öring som mättes till 61 cm. Det var en otroligt viktig fisk, den högg i elfte timmen. Efter det fick vi ingen mer fisk utan vi rev och åkte mot hamnen och invägningen. Hur långt skulle detta räcka?

Vi träffade de andra inne i hamn och samspråkade med ledande Uddlös, de hade också två godkända. BTK kom och berättade att han hade tre vägandes sex kilo. Det skulle inte räcka mot oss, det var vi ganska säkra på. Men de övriga teamen då? Spänningen var påtaglig. Invägningen startade och inför sista vägningen som var Uddlös hade vi konstaterat att vi som sämst skulle bli tvåa, men skulle det räcka hela vägen? Om Uddlös skulle få 65,65 poäng hade vi blivit lika och mindre än så hade vi vunnit. Det gjorde inte det, Uddlös fick in 69,04 poäng och segrade med totalt 3,39 poäng över oss, omvandlat till vikt på en fisk är det lite drygt tre hekto!!! Så otroligt jämnt, men vi var otroligt glada ändå. Vi kunde glädjas åt vår finaste placering i storsjötrollingen hittills och även att våra klubbkamrater segrade och tog tredjeplatsen. Vilken pall, Arjeplogs båt och trollingklubb etta, tvåa och trea. Kul!


2:a Team F4F, 1:a Team Uddlös och 3:a BTK Trollingteam
Foto: Ogge Oginder


Så avslutades årets upplaga av storsjötrollingen. Vi i Team F4F vill gratulera Uddlös och BTK till otroligt bra fiske och de fina placeringarna. Vi vill även tacka arrangörerna och de som jobbar hårt för att tävlingen ska kunna genomföras. Framförallt ett stort tack till våra vänner som vi bor med i stugorna för att de bidrar till en så trevlig vecka. Vi är så glada som "har" er! Hoppas på en repris nästa år igen.

Nästa tävling genomförs på lördag då andra deltävlingen i klubbtävlingen Arjeplogsmästerskapet ska avgöras. Håll utkik efter nya rapporter då.

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg