torsdag 5 juli 2018

Storsjötrollingen 2018 - Dag 1

Vädret var sagolikt och besättningen var som barn på julafton när det äntligen var dags för första tävlingsdagen. Storsjötrollingen 2018 skulle äntligen starta.

Vårt trevliga gäng avnjöt frukost tillsammans innan vi tog oss ner till hamnen. Allt från ägg till guorpi serverades och utanför stugan sken solen. 67 team kom till start denna första tävlingsdag och Storsjön låg spegelblank då starten gick.

Redo för startskottet ligger vår AMT 215 PH

Fisket då, ja vi satte iväg för att jaga kanadaröding i detta blekväder. Tyvärr gick det inte alls så bra, framemot lunch gav vi oss ut på djupare vatten. Innan det hade vi landat en öring på 49 cm och en rengbåge som rymt ur någon av kassarna. 

Väl ute på det djupare vattnet så tilltog vinden något och det började krusa på sjön. Det resulterade i ett antal hugg. Ett dubbelhugg på en 49 cm samt en 51 cm öring och vi var äntligen på pappret. 
Kort därefter högg det igen och det var en lite finare öring.

Anna med en öring på dryga två kilo

En öring på 59 cm lyckades vi landa. Efter det högg det någon mindre fisk, så resultatet för dagen blev två godkända fiskar. Vi kände oss något missnöjda, men har ändå vetskapen om att inte fiskar så bra i spegelblankt väder. Våra två fiskar har placerat oss på en 15:e plats. Topp tre redovisas nedan. 


Topp tre efter första tävlingsdagen


/Richard - Team F4F


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg