lördag 30 juni 2018

Öppna Lapplandsmästerskapet 2018 - dag 3

Tredje och sista dagen på årets ÖLM och vinden ven då vi vaknade upp på Hornavan hotell.

Eftersom fisket igår blev inställt på grund av den hård vinden var fiske-suget otroligt stort denna lördag. Visst blåste det även idag men inte riktigt lika mycket som igår, dessutom skulle vinden avta. Känslan för dagen var positiv, vi såg framemot att få drilla fisk och ett av målen för dagen var att Anna skulle få ta sin första röding.

Sagt och gjort, vi skumpade upp mot Rossneudden och tacklade, ganska snart högg det på ena djupriggen. Den fisken ville dock inte vara med utan stack iväg med löjan. Nästa hugg skulle dock sätta bock i en ruta.

Anna kan nu lägga till ytterligare en art till sin lista
denna gång en röding på förargliga 44 cm


Denna dag var det många team som fick fisk och det kom upp stora fiskar! Christoffer Carlman som ständigt är på jakt efter "stoooorn" lyckades luran en riktigt fin fisk, men Team Malmis hade något osannolikt på gång..

 Carlman med en +6kg och Malmis med +9kg!


Kristian Sundströms foto.
En hornavan-öring på mäktiga 9014g tagen av Team Malmis!
Foto David Svensson 

Kristian i team Malmis har länge jagat att få kliva över fem kilo på insjööring, han klev idag över och som han klev över. 9014 gram på en hornavan-öring är den största i ÖLM's historia och en riktigt stor fisk. Vi i Team F4F unnar verkligen Kristian och David i team Malmis denna otroligt vackra fisk och lyfter beundransvärt på hatten! Stort grattis! 

Tävlingen då, ja det var spännande in i det sista, men regerande mästaren Bergsviken, gick segrande ur årets mästerskap också. Före tvåan BTK Trolling team och trean Goforit. För teamet slutade det med blygsamma placeringar, lag 1 på 30:e plats och lag 2 på 42:a plats.

Pallen i ÖLM 2108

Vi i Team F4F vill tacka alla funktionärer, tävlingsledningen och alla deltagare som gör denna tävling till vad den är. Vi gratulerar pristagarna och de som fått fisk. Nästa tävling blir Storsjötrollingen i Hallen, start på torsdag. Följ oss gärna då! 

/Richard - Team F4F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg